,,Le kéne mosni a vért a képről, akkor alig látszanának a sérülések”

Lassan, de bizonytalanul elkezdtük taposni a 2014-es esztendőt. Talán nem vagyok egyedül azzal, hogy próbáltam levonni az előző év tanulságait, többek között azt is, hogy sajnálatos módon nem tudtam megfelelni a jogvédők elvárásainak:

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/tasz_rasszistanak_minositette_szendro_nemeth_tamast

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/verekedes_biro

1
Tóth József a támadás után

Az embernek okulnia kell a hibáiból és hallgatnia kell a tanító szóra. Be kellett látnom, hogy valószínűleg fordítva ültem eddig a lovon, és teljes mértékben téves volt a korábbi cikkből idézett alábbi kérdésem:

,,Azért vagyok rasszista, mert azt merem mondani, hogy a roma társadalmon belül sajnálatos módon létezik egy olyan konkrétan meg nem határozható réteg, akik rendszeresen bűnözésből élnek?”

Ne mondja senki, hogy nem próbálok változtatni a hozzáállásomon, hát próbáltam más szemmel nézni az ominózus ügy tegnapi tárgyalását. Hozzá tartozik a bevezetőhöz, hogy Szombathelyről áttették az ügyet Kőszegre elfogultságra hivatkozva. A tegnapi tárgyalási nap a harmadik volt Kőszegen, többek között azért, mivel a Tisztelt Vádlottak közül az előző tárgyalási napokon többen nem méltóztattak megjelenni, egyéb bokros teendőik miatt  (ezért ilyenkor a megidézett tanukat a bíróság nem tudta kihallgatni). Ja igen, elnézést majdnem elfelejtettem, hogy az egyik vádlott kizárólag azért ücsörög most a vádlottak padján, mivel az ügyészség munkáját segítendő sértetti oldalról indítványoztuk, hogy miután felismerték a hallgatóság soraiban a korábbi tárgyaláson mint elkövetőt, akkor ugyanmár talán szíveskedjenek megvádolni, ha nem esik nehezükre.

Talán nem említettem, hogy a vádlottak mindegyike többszörösen büntetett előéletű, egyikük 1 év 6 hót-t tölti szorgalmasan, miközben a két tárgyalási nap között ikrei születtek, így már három gyermek büszke édesapja. Amúgy ellene egymillió Forintot meghaladó készpénzlopással kapcsolatban is fut párhuzamosan az eljárás. A vádlott szerint a szórakozóhelyen azért kezdődött a veszekedés, mert cigányok, és sötétebbek (azt nem mondta, hogy ezt hogy kell érteni)

A másik vádlott munkanélküli, 3 kiskorú gyermeket tart el, 60.000.-Ft havi törlesztője van és 10.000-Ft tartásdíjat fizet (remélem tudjátok követni!)

FIGYELEM FELHÁBORÍTÓ ,,RASSZISTA” TARTALOM!!!!

14:15-től 37:15-től 39:50-től Legjobb ha végignézed és jól ,,megbotránkozol”

Amúgy ha másra nem is volt jó a tárgyalás, arra mindenesetre igen, hogy a család tudjon találkozni a raboskodó gyermekkel, nagymama, anyuka, apuka….stb a folyosón és a tárgyalóban, sok nyomorban tengődő ember, centis aranynyakláncokkal, a szívem hasadt meg. Ami igaz, az igaz, időben nem kezdődött el a tárgyalás, mivel többen a vádlottak közül késtek egy gyenge fél órát, ketten pedig elfelejtettek szólni, hogy mégsem tudnak jelen lenni. Amikor a bíró nyomatékosan szóvá tette, hogy a késés elő ne forduljon mégegyszer, az egyik vádlott kikérte magának, mivel ők ,,nem bűnözők, és nem állatok”, és elfogultságot jelentett be a bíróval szemben, majd megjegyezte, hogy ,,nem tetszik ez a stílus”. A bírónak azt is külön kellett kérnie a vádlottaktól, hogy vegyék ki a rágójukat. Az egyik vádlott arra a kérdésre, hogy az elővezetését foganatosító rendőrök miért nem találták otthon, lazán azt válaszolta, hogy ,,Tíz nővel voltam az éjjel” (amúgy nős).

Azok kedvéért, akik nem olvasták az előzményeket, ez a bírósági tárgyalás 2014-ben Magyarországon élő egyenesben történt, garázdaság és könnyű testi sértés ( a képeken látható) vádjában. Hát igen. Miután az egyik vádlott azt ragozta, hogy ők csak védekeztek, és több kidobó verte őket szana-széjjel (amiből egy horzsolása keletkezett) a bíró bemutatta neki a képeket, és megkérdezte, hogyan lehet, hogy a sértettnek ezzel ellentétben ilyen súlyos sérülései keletkeztek? A vádlott megnézte a képeket, és azt mondta, hogy ,, le kéne mosni a vért a képről, akkor alig látszanának a sérülések”.  Na igen, ha valakinek az arcáról egy baseball ütővel letörlik a mosolyt, már nem is nevet olyan jóízűen, gondolhatnánk. Az ügyben az sem volt könnyen értelmezhető, hogy miután a vádlottak szétverték a szórakozóhelyet, ahol több száz ezer forintos kár keletkezett, a tulaj miért nyilatkozta le mégis azt, hogy nem keletkezett kára, úgy hogy azt egyikük sem fizette meg neki? Vannak még csodák!

3
,,Le kéne mosni a vért a képről”

A vádlottnak a bíró bemutatta a szétvert szórakozóhelyről készült képeket is, amikre azt mondta, hogy ő nem látja a képeken, hogy keletkezett volna kár, és az is lehet, hogy az üvegszilánkokat később tették oda. Úgy emlékszem ez volt az a pillanat, amikor már tényleg megállt a levegő a tárgyalóban, de nem a magát kajakra okosnak gondoló vádlottunktól, hanem attól hogyan mer valaki ilyen szinten csúfot űzni az igazságszolgáltatásból? Itt jutott eszembe a témában íródott egyik cikkhez fűzött komment, ami meglehetősen hűen festette le a vádlottak HIHETŐ történetét:

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/verekedes_romak_vedekezes_szombathely

10. KOMMENT CHRIS-től:

Szóval adva van egy baráti (talán akár még rokoni)társaság, akik a munkában elfáradt, szellemi és fizikai fáradtságukat felfrissítendően elmennek szórakozni. Mivel igényes társaság, meg a nemes és legális munka is jól jövedelmez, megérdemelten hordják a legnagyobb divatcégek igényes ruházatait. Szóval, mielőtt egy klubba beülnének szórakozni, netalán még táncolni is, előtte elmennek egy tisztességes vacsorát megülni. Mivel igényes népség, ezért kerül az asztalra némi osztriga is, hiszen az isteni különlegesség. Alkoholról persze szó sem lehet, maximum 1-2 pohár igényes és az ételhez tökéletesen passzoló francia vörösbor.


Persze a klubig az út magyarosan kátyús, a Mercedes futóműve sem képes csodákra, minden döccenést elnyelni, ráadásul az a fránya osztriga sem aznapi fogásból származik (térképre nézve természetes is, hiszen messze van a legközelebbi, osztriga fogásra alkalmas tenger).
Főhőseink boldogan szállnak ki az autóból, vége a feszített munkahétnek irány az önfeledt szórakozás. Ekkor jön az első baj: Főhősünk gyomra nehezen viseli a nem túl friss osztrigát, az émelygő gyomornak a Mercedes hátsó ülésén történt zötykölődés sem tett jót, ezért sajnos megtörténik a baj: a kis ravazdinak napvilágot kell látnia, kiszállás után azonnal, ott a fenyőfa tövében. Sajnos a baj csőstől jön, a H. Főnök márkájú zakón egy pár ezres értékű mosodai tisztítás jól észrevehető előzménye látható, főhősünk így kénytelen azt levéve már csak a H. Tamás márkájú, (szégyen bevallani, de) akciósan 120 ájróért vett inge maradhat felsőruházatként (miután a nyakkendőn ábrázolt krokodil is némiképpen ravazdi lett nyaktól farokközépig). Sebaj, irány a klub, a főnök úgyis régi span, alig várja, hogy újra valami jó üzleti lehetőségről netalántán egy kiváló pénzügyi befektetésről diskuráljanak. De mi történik? A látszólag hiányos öltözet nem felel meg a klub aznapi dresscode-jának. Főnök mondja, hogy tőle szabad a pálya, de fél, hogy így a többi már bent tartózkodó vendég fog később reklamálni: Főhősünk szemrevételezi a bejáratnál lévő, kifüggesztett face controll leírását és boldogan mutatja, hogy az bizony egyenesen róla íródott, ezért a régi barátság emlékére ő bizony bemenne, hiszen az a pár tíz deka szépen fonott fux a nyakban kárpótolja a zakó hiányát, és talán legalább egy pohár jófajta börbönt csak elfogyaszthatnának. Sajnos nincs barátság, első a szabály: Ezután már csak az ilyenkor megszokott dolgok történnek. Az ajtónálló főnök elővesz a pultra előzőleg ecélból odahelyezett üres poharakat és üvegeket, hogy azzal dobálja meg a sok-sok tízezer forintot ott elkölteni szándékozó igényes vendégeket. Sajnos ez a szép szó sem volt elég, főhősünk ezután sem tett le, hogy az aznapi nem kevés jövedelme egy jelentős részét a szórakozóhelyen hagyja, így továbbra is szép szóval kéri a bebocsájtást, amit ezúttal a teremfőnök már drasztikusabb módon utasít el: mérges kígyót, meg csípős paprikát vesz elő dezodor formájában, és azzal készteti távozásra derék polgártársait, akik mielőtt még a rendőrség kiérne, imádkoznak egyet, hátha beülhetnek a rendőrautóban, nagyobb biztonságban érezve magukat a feldühödött teremfőnök és annak helyszínre tartó barátaitól. Előtte azért készségesen felsegítik a saját maga által összetört poharakban felbukó és attól tetőtől talpig véresre kaszabolódott főnököt, akinek a sebeit csak azért nem látták el, mert nem érezték magukat biztonságban a továbbiakban, és kellett a rendőrautó meleg hátsó ülésének védelme. És még egy: Miután még őket hurcolta meg az igazságtalan és rasszista magyar igazságszolgáltatás, még olyan vádak miatt is védekezniük kell, hogy a rokonság a bíróságon cirkuszol, ami persze ugyancsak nem igaz, mert aki él és mozog, az a cég ügyeivel van elfoglalva, hiszen hétköznap napközben mégiscsak a munka a legfontosabb…

Emlékszem egy kemény bíróra, akinek egy vádlott belevilágított lézerrel a tárgyaláson a szemébe, és csak annyit mondott: ,,Nem lehet annyira hülye, hogy annak a szemébe világít, aki az ítéletét fogja hozni”  Akkor-ott meglehetősen sűrű csend lett. Azt nem írom le, hogy miben hasonlított még az az ügy ehhez, mert akkor rasszista lennék!

Végezetül hoztak még egy tanút vezetőszáron aki egészen véletlenül az egyik vádlott rokona volt, bár erre való hivatkozással nem sikerült megtagadnia vallomást. Mindenesetre előadta, hogy visszavonja a vallomását, mivel azt a rendőrök írták helyette, azért, hogy le tudjanak zárni egy ügyet, és ő el se olvasta, hogy mit ír alá, úgy sem adnak hitelt a szavának, mert ő egy bűnöző, és jót mosolygott magában.

Hogy mi beszél ilyenkor az emberből? A keserűség. Amikor végignézed, ahogy a bűnözők szórakoznak az igazságszolgáltatással, ha akarnak eljönnek a tárgyalásra, ha nem akkor nem, elfogultságot jelentenek, a csillagot is lehazudják az égről, kioktatják a bírót és az ügyészt. Nekik nincsen veszteni valójuk, nekünk egyelőre még van!

Összehasonlítás képpen (tudatában annak ,hogy nincsen két egyforma ügy), mindenki döntse el, hogy az alábbiakban linkelt súlyos testi sértés kísérlete, vagy a jelen ügyben folyamatban lévő garázdaság-könnyű testi sértés tűnik-e fajsúlyosabb ügynek!

http://hvg.hu/panorama/20140115_Bizarr_okbol_vert_meg_egy_not_egy_szombat

Konklúzió: Kedves okostojás, puhapöcsű pesti ,,jogvédő” barátaink, majd ha titeket rabolnak ki, vernek agyon, szurkálnak véresre, erőszakolnak meg, akkor gyertek észt osztani a keleti és nyugati végekre, ne a kényelmes fővárosi irodáitokból papoljatok jópénzért az áldozatoknak, hogyan legyenek toleránsak és tartsák oda a másik orcájukat is.

Nem ebben a témában íródott az alábbi dalszöveg, de mégis idevágó:

,,Ti a budai villákban fenn, ha vágytok némi kalandra, gyertek le vidékre túlélni de kajakra”

Hősök-Tűz lesz

Kérlek benneteket támogassátok, nekik, és nekünk is ez az egyetlen esélyünk!

http://www.cfcf.hu/

Hátrányos Helyzetű Gyermekekért alapítvány oktatási támogatás

Egy gondolat “,,Le kéne mosni a vért a képről, akkor alig látszanának a sérülések”” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*