ANNAK AKI NEM VAK!

https://www.facebook.com/pages/Dr-Szendr%C5%91-N%C3%A9meth-Tam%C3%A1s-blogja/439196546223738

Akik úgy akarnak uralkodni felettünk, hogy átírják a múltat, és felülírják a jelent.

 

Aki nem vak látja mi a lényeg
A szegény minden nap szegényebb
Aki gazdag az meg tovább hízik
Itt már senki senkiben nem bízik
Aki nem vak annak tiszta az ábra
Itt mindenek megvan az ára
Bankár fiúk autóban ülve
Hajléktalanok falnak dőlve

 http://nol.hu/belfold/20120525-negymillioan_a_letminimum_alatt_?ref=sso

Sokkoló becslést tett közzé Ferge Zsuzsa szociológus egy nemrég megjelent írásában. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének felkérésére írt cikkben a szociológus azt írja: közel négymillióan élnek a létminimum alatt. Ez első hallásra sokkolónak tűnik, de a szakembereket nem érhette meglepetésként: utolsó létminimum-számítását 2010-ben tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal, s a számított értékek alapján a lakosság 37 százaléka, azaz 3,7 millió ember él létminimum alatt. (Ez egy főre vetítve 2010-ben átlagosan 64 ezer forint volt.)

Akkor most mi van? A négymillió létminimum alatt élő magyarnak építjük milliárdokért a stadionokat? Nem tanultok a bukott diktátorok példájából?

http://444.hu/2014/02/22/megindult-a-turizmus-az-ukran-elnoki-palotaba/

románia

http://atlatszo.hu/2012/10/08/tao-penzek-ii-felcsut-az-abszolut-nyertes/

Pedig még csak a történelemkönyvet sem kellene elővenni, csupán okulni abból, ahogy Ukrajnában a kisemmizett tömeg fellázadt, és visszaállította az alkotmányosságot, amit tőlünk is elvettek az elmúlt években.                                       Hazai vérszívóink, vigyázó szemetek keletre vessétek!

http://mediapanda.blog.hu/2014/02/20/ukrajnanak_elege_van_abbol_ahogy_a_magyarok_elnek

Tényleg megdöbbentő, hogy mennyire hasonlít az Ukrajnában véres tüntetéseket és harcokat kiváltó mindennapi élet a mi életünkhöz, a magyarok életéhez, a magyar közélethez. Egyetlen különbség van: mi meg se próbálunk lázadni.

Mi megvonjuk a vállunkat. Birkák vagyunk, készen menetelni a vágóhídra ott, ahol az ukránok oroszlán módjára, üvöltve harcolnak az életükért. Mi tűrünk, és éljük tovább az életünket egy olyan rendszerben, ahol az ukránok inkább meghalnak, minthogy egy percig is tovább létezzenek így. Szégyenkezve nézem néha a híreket, hogy mi miért nem vagyunk képesek még csak szólni se a rendszer ellen, nemhogy legalább egy békés tüntetést összehozni, amin nem huszan állnak árván, mert ők tudják, hogy baj van. A többi ember meg néz rájuk hülyén, hogy miért kell ezt, a hülye bohócok.

Kitartást Ukrajna. Nekünk pedig szebb jövőt, mert a mostaniba előbb-utóbb belehalunk.

Most akkor hogy is van? Ha a közrádió azt mondja, hogy azok a terroristák, akiket fegyvertelenül halomra lőnek az utcán akkor nekünk is ezt kell gondolnunk ezután, vagy esetleg gondolhatjuk pont fordítva, például úgy ahogy a két szemünkkel látjuk?

http://www.origo.hu/itthon/20140221-a-kozradio-ukrajnai-terroristakrol-beszelt.html

Nem adják egy kissé drágán manapság az atomenergiát? Azt már régóta megtanultuk, hogy ha kilóra eladjuk magunkat, akkor nem árt ha hozzászokunk a gondolathoz, hogy óvatosan kell állást foglalnunk a szponzort illetően. Bár az is igaz,  hogy holló a hollónak szemét nem vájja ki. Így kell magyar miniszterelnök módjára elvtelen köpönyegforgatónak lenni:

http://444.hu/2014/03/01/volt-am-olyan-amikor-orban-viktornak-nem-tetszett-az-orosz-fegyverek-beelesitese/

01
te már csak tudod!

A profi agymosáshoz nem elég felülírni a jelent, nem árt ha átírjuk a múltat is egy kicsit a saját szájunk íze szerint, hogy ne legyen túl keserű a magyar narancs, faragunk gyorsan egy unortodox holokauszt emlékművet. Művészek? Hülye vagy, aki nem fekszik viktornál nem hogy nem élhet, még meg sem halhat:

http://www.stop.hu/belfold/eszrevette-jancso-halalat-a-kormany/1213643/

Jancsó Miklós hiába volt a huszadik század egyik legnagyobb filmrendezője, nyíltan bírálni merte a vezért, aminek az lett az eredménye, hogy persona non grata lett belőle. Ami a jelenlegi kormánynál nemes egyszerűséggel annyit jelent, hogy nem vesznek róla tudomást, mert ugye az EGÉSZ országot megtestesítő NEMZETI kormányról van szó:

http://charly-uno.nolblog.hu/archives/2014/02/25/Jancso_Miklos_levele_Orban_Viktorhoz_2002-bol/

Szegénylegények (1965.) volt az első, amire felfigyeltek a külföldi kritikusok, kirobbanó nemzetközi sikert aratott, Cannes-ban is bemutatták, s ettől kezdve emlegetik Jancsót egy szinten korunk nagy rendezőivel, Fellinivel, Antonionival és Bergmannal. E filmjével indította az egész életművén végigvonuló gondolatiságot: az egyén és a hatalom, a hatalom és a közösség viszonya, a szabadság és a zsarnokság között feszülő ellentét filmes ábrázolását. 1966-ban a Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálma-díjra jelölték.

,,Őfelsége I. Ferenc József távollétében kegyelemben részesíti Sándort……….. a csapat többi tagja elnyeri méltó büntetését”

Hadd kérdezzem meg: Meg tudja valaki ép ésszel  magyarázni, miért volt feltétlenül szükséges az elmúlt 4 évben átnevezni az egész országot? Értsed ahogy mondom: Tudod, már nem a Magyar Köztársaságban élsz, hanem Magyarországon, igaz mennyivel más érzés? Így már nem egy rohadt posztkommunista országban szívod a levegőt. Már nem az Alkotmány hanem a kőbe vésett és fene tudja hányszor átírt Alaptörvény szabályozza a felszámolt jogállamunk alapjait. Gondolom nem érdekel, hogy már nem kétharmados, hanem sarkalatos törvényekkel betonozták be a fideszes srácok az agyament baromságaikat, és érdekszférájukat. Feltűnt, hogy a városi bíróságokat Járásbíróságoknak, a megyei bíróságokat már Törvényszékeknek hívják, a Legfelsőbb Bíróságot pedig Kúriának? Tudott itt már minden hivatal a KORMÁNYhivatal alá tartozik. Azt nyilván észrevetted, hogy nem csak a dohánybolt, hanem a hírügynökség is NEMZETI lett, mert ugye így már büszkén teli tüdővel lehet szívni a nikotint. Már nem Ferihegyen adnak szárnyat a vágyaidnak, hanem a Liszt Ferenc Reptéren.  Ha már itt tartunk, azért nem kellett volna elkapkodni a Moszkva tér átnevezését, igazán sejthette volna viktorunk, hogy egyszer még nyalni kell az oroszok seggét. Hogy miért volt minderre szükség? Ha megengeditek felvázolnék egy lehetséges megfejtést:

Ha át akarod mosni az emberek agyát, és beléjük akarod verni, hogy ezentúl egy új világban élnek és dolgoznak, formáljál mindent az ideológiád képére, hogy bárhová is mennek, érezzék hogy neked dolgoznak, te uralkodsz felettük. Természetesen ehhez szükség van arra is, hogy az életüket szabályozó törvényeket is teljesen átírjad, hogy úgy táncoljanak ahogyan te fütyülsz. Az hogy ezzel jogbizonytalanságot és káoszt teremtesz? Neked úgyis mindegy, erőből megoldasz mindent, vagy ha esetleg a klientúrádnak nem fekszik a szabályozás, hozol rá egy ezredik törvényt.

02

Utálok jogászkodni, de egy nagyon fontos dolgot mindenképpen meg kell említenem. Unortodox kormányunk legnagyobb találmányai közül ki kell emelni a  VISSZAMENŐLEGES HATÁLYÚ JOGALKOTÁST, amit nem hogy civilizált országokban nem alkalmaznak, hanem talán még a dzsungelben sem. Mit is jelent ez? Ha nem tetszik a pofád, és látom, hogy szerdán kék nadrágban járkálsz az utcán, csütörtökön hozok rá egy törvényt, hogy aki tegnap kék nadrágot hordott, azt zárjuk be egy kis időre, hadd gondolkozzon. Ez a technika kicsit hasonlít a van rajta sapka, nincs rajta sapka játékra -annyi különbséggel, hogy itt az a kérdés, hogy tegnap volt-e rajtad sapka- de még annál is jobb, igaz, hogy a legsötétebb időket idézi fel.

Figyelem! Az alábbi szakmai anyagot szigorúan legalább 3 feles legurítása után ajánlott elolvasni, ékes példája a fenti jogállami csodának!!!

janu

Ha most nem zavarjuk el őket, akkor még 10 év múlva is viktor fog uralkodni az országon, csak már Janukovics lesz a vezetékneve.

Janukovics

One thought on “ANNAK AKI NEM VAK!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*