Az utolsó vasárnap, amikor az okosok még nem szóltak bele az életünkbe

Ha szeretnél értesítést kapni új blogbejegyzés megjelenéséről, kövessed a blog Facebook oldalát

https://www.facebook.com/pages/Dr-Szendr%C5%91-N%C3%A9meth-Tam%C3%A1s-blogja/439196546223738

Sokszor úgy érezhetjük, annyira abszurd országban élünk, hogy minden hihetetlennek tűnő hírre és történésre immunissá válunk. Nagy különbség egy felkapott hír, és az, amikor a baromság valósággá válik, és rengeteg ember szenved mások hozzá nem értése és rögeszméje miatt.

10636209_732079073557006_1173058103999423818_n

Lassan már az lenne a furcsa, ha valami normális dolog történne, és nem a fideszes UNORTODOX nettó agyhalott tempó menne az élet bármely területén. Mára teljesen hétköznapivá vált, hogy közpénzen milliárdokat költenek az üresen álló stadionokra, hogy bár millióknak nem jut fűtésre, de legalább a focipálya füve ne fázzon, hogy Matolcsy a Nemzeti Bank milliárdjaiból alapítványokat pénzel hobbiból. Gyakorlatilag mindenre van pénz, ami fontos nekik, és nem nekünk, akiknek az adóforintjaikból sztároskodnak. Ők is tudják, és érzik, hogy tehetségtelen akarnokok, ezért feszülnek be egyre jobban, és hibáznak újra és újra.

A vasárnapi kereskedelmi zárva tartással megint csak elvesznek és nem adnak cserébe semmit azoknak, akiktől elvettek. Mert ugye ők azok, akik senkit nem hagynak az út szélén. Ehhez képest az üzenet ennyi: Oldjátok meg, nem a mi problémánk, de azért keressetek ugyanannyi pénzt 7 helyett 6 nap alatt, tartsátok el a vállalkozásaitokat, és az alkalmazottaitokat, és adózzatok nekünk, hogy elmondhassuk magunkról, hogy Európában mindenki a mi gazdaságunk növekedését csodálja, amikor az ultrakeresztény Ausztriában nemrégiben vetették fel a vasárnapi nyitva tartás szükségességét.

 

10835132_867460330000176_6340641478782864634_oviktorka igazán tudhatná, hogy a harag rossz tanácsadó:)

Hát igen, kb így néz ki a valóságban a nemzeti konzultáció, és nem úgy, hogy megkérdeznék az érintett szakembereket, vállalkozókat akiknek a …val verik a csalánt. Persze minek is kérdeznék meg őket, ha egyszer egyetlen épeszű érv sem szól a valóságban a zárva tartás mellett. Nyilvánvalóan mindenre lehet ,,okos” válaszokat adni, pl: Majd mindenki megoldja a hét többi napján a vásárlást. Hogyne, klasszikusan az alábbiakban hivatkozott tavaszi növényvásárlást, ami ezentúl a hétvége egyetlen napjára fog esni, amivel a kertészeket fogják az őrületbe kergetni, és az is egyértelmű, hogy senki nem akar majd az óriási tömegben tolongani. A kertészeknek meg ezek után nagyon nem árt megvalósítani a nagycsaládos fidesz modellt (min. 20 fő) ha nem akarják, hogy csődbe menjen a vállalkozásuk, mivel ugye a jogszabály célja az volt hogy együtt legyen a család, hát ezek után biztosan együtt lesz, a pult mögött.

Még a Hír Tv-nek is feltűnt, hogy itt valami nagyon nincsen rendben, bár ezt már lehet, hogy a Lajos intézte

http://kertesz.blog.hu/2014/12/17/vasarnapi_zarvatartas_a_kerteszetekben_is

….szándékom szerint most sem politizálok, talán inkább fordítva, a politika kertészkedik most.

-a szabályozás ugyan megengedi, hogy vasárnapokon délig valamely családtag dolgozzon, de mégis ki jöhet szóba? Egy kertészetben gyakoriak a nehéz, körülményesen mozgatható termékek, a tulaj felesége, édesanyja, tinédzser gyermeke bajosan fogja az ötven literes termőföldet, vagy a 20 kilogrammos smaragd tuját a vevő csomagtartójába pakolni
– amennyiben a szabályozás a családok védelmében született, hogy fér össze  ezzel a családtagok vasárnapi dolgoztatása, főleg egy olyan területen, ahol a munka részben nehéz fizikai munkát jelent?
– a vasárnap egyszerűen nem egyenlő egy nappal a hétből, a vasárnap az a nap amikor a vegetációs időszak tavaszi és őszi periódusában a kertbarátok növényeket vásárolnak a hazai kertészetekben, ahol többnyire hazai földben nevelt növényt árulnak.

-a tartós tej elücsörög a vasárnap bezárt bolt polcán, azonban a növényeket vasárnap éppúgy öntözni kell, mint a hét bármely napján, így a kertészetekben tárolt áru is veszélybe kerül

IMG_4638

Úgy gondolom sok férfitársam megkönnyebbült, hogy idén még nem voltak zárva az üzletek és a kertészetek vasárnap, mivel akinek a hét hat napján nem sikerült megvenni a számára kedves hölgy részére a megfelelő virágot, annak az életét mentette meg a vasárnapi nyitva tartás. Bár az is lehet, hogy ha ezek után  a nőnap vasárnapra esne, úgy majd fideszes barátaink átteszik egy másik napra. Természetesen számtalan más üzletág túlélését is ugyanígy veszélyezteti ez az agyatlan intézkedés, beleértve a turisztikai régiókkal, ahol az év felét kitevő szezont ilyen módon kivégezni igazán tehetséges húzás volt.

Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, de talán pont nem azok az emberek hiányoztak eddig a templomokból vasárnaponként 24 órában, akik imádkozás helyett a bevásárlást választották, hacsak éppen nem bűnbocsátó cédulát akartak venni. Azért nagy szerencse, hogy van akiknek nem okoz gondot bort inni és vizet prédikálni, bár az is lehet, hogy egyszer még neki kell majd ÚJRAÉLESZTENI  a vasárnapi nyitva tartást:

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/puskas_tivadar_knnp_szombathely_polgarmester_vasarol_vasarnap

Mint minden elvtelen, hozzá nem értésből és önelégültségből fakadó rögeszme, a vasárnapi zárva tartás is halálra van ítélve egy olyan országban, ahol azok a kevesek, akik még nem mentek el külföldre, kő keményen hajtanak nap mint nap, és amikor hét nap helyett hat nap alatt kell megkeresniük ugyanazt a pénzt, ami ahhoz kell, hogy ne veszítsenek el mindent, amiért egész életükben dolgoztak, akkor ezek az emberek HETI NYOLC NAPOT fognak dolgozni, mert ilyen fából faragták őket.

IMG_4637vasárnapi zárva tartás = A füstbe ment terv

2 thoughts on “Az utolsó vasárnap, amikor az okosok még nem szóltak bele az életünkbe”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*