Ezt jelenti dakotául, hogy senkit nem hagynak az út szélén

Ha szeretnél értesítést kapni új blogbejegyzés megjelenéséről, kövessél a blog Facebook oldalán

https://www.facebook.com/pages/Dr-Szendr%C5%91-N%C3%A9meth-Tam%C3%A1s-blogja/439196546223738

Múltkor valaki elkezdett mesélni valamit a magyar fociról, mondtam, hogy sajnos úgy vagyok ezzel mint az Ibolya, nem értek hozzá. Erre a beszélgetőtárs nagyon elcsodálkozott, mivel tudta hogy évek óta  részt veszek sportrendezvények szervezésében, és azt kérdezte, hogy akkor mégsem érdekel a sport? Mire annyit válaszoltam: De, a SPORT az érdekel. Bár az igaz, hogy eddig még csak pénzt tettem bele, a SAJÁTOMAT, és nem MÁSOK ADÓMILLIÁRDJAIT KÖLTÖTTEM A HOBBIMRA. Az mondjuk igaz, hogy a magyar ,,profi” focisták egyetlen szempontból tudják teljesíteni, sőt még talán felül is múlni a nemzetközi színvonalat:

http://hvg.hu/cimke/bundabotr%C3%A1ny

calciopoli

Milyen érdekes, hogy ha csalásról, nagy pénzek eltüntetéséről van szó, megint a partvonal mellett találjuk magunkat, mert hát ugye néhány éve viktorkának hála a haveroknak és a SPORTELVTÁRSAKNAK mindent SZABAD-LÁBON. Ne mondja senki, hogy mindenkire nem ugyanúgy vonatkoznak a törvények, párthovatartozástól függetlenül, az pedig egyszerűen puszta véletlen, hogy Quaestor ügyben még senki nincsen előzetesben, senkire nem rúgták rá a TEKESEK az ajtót, pedig ők aztán kő kemények szoktak lenni még a falusi uzsorásokkal is, igaz, hogy ott nem milliárdokról, hanem pár tízezer forintról van szó.

http://hvg.hu/gazdasag/20150310_Irto_kinos_szalak_a_Fidesznek_a_quaestoro

Együtt pózolt Szijjártó Péterrel, valamint a Fazekas Sándor agrárminiszter által kitüntetett, de nemrég letartóztatott Kiss Szilárd moszkvai lobbistával, tolta a kormány szekerét kereskedőház és vízumközpont ügyében, öntötte a fociba a pénzt, Győrben pár tízmilliárdos ingatlanfejlesztésbe fogott az a Tarsoly Csaba, milliárdos vállalkozó, akinek az érdekeltsége a Quaestor-csoport. Ügyesen úgy vettek fel 60 milliárd forintot az emberektől kötvényen keresztül, hogy az ezt intéző cégnek mindösszesen 10 millió forint jegyzett tőkéje van. És újabb kölcsönökből fizethették ki az esedékes tartozásokat. A Matolcsy-féle jegybanki vezetés pár hónapja jóvá is hagyta, hogy a kötvényprogramot megtoldja a cég.

gyurcsany_vs_orban
Nem csodálom, hogy nem tudták megkülönböztetni

És akkor hogy is van az, hogy a fideszesek SENKIT NEM HAGYNAK AZ ÚT SZÉLÉN? Igaz, hogy csak kb SZÁZEZER KÁROSULTJA van a QUAESTOR ügynek, na jó, ők nem olyan überfontos .eci milliárdosok, mint akik a károsultak pénzékből sztároskodnak, hanem egyszerű becsületes, szorgalmas emberek. Fel is tűnt ám a probléma viktorkának, na nem a százezer SENKINEK NEM FONTOS KISEMBERÉ, hanem a szorgalmas, tehetséges focistáké:

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/egy-arva-filler-kozpenzt-nem-kap-majd-orbantol-a-gyori-focicsapat-mondja-es-kacsint-94167

Orbán szerint egy olyan nagy múltú klub, mint az ETO, „amely Győr fontos részét képezi”, nem szűnhet meg.

http://m.origo.hu/sport/magyarfoci/20150316-orban-szerint-mindent-meg-kell-tenni-a-gyorert.html

,,A miniszterelnök úrral megállapodtunk abban, hogy tiszta viszonyokat akarunk látni az ETO körül. Egyetértettünk abban is, hogy sem a magyar állam, sem a győri önkormányzat nem szállhat be a profi futball finanszírozásába. Közpénzt tehát nem költhetünk az első osztályú labdarúgócsapat működtetésére, és elsősorban az utánpótlást kell támogatnunk.” Borkai Zsolt-Győr polgármestere

Mert ugye a felcsúti stadion sem közpénzből épült, csak a jogszabályokat kellett úgy alakítani, hogy a haverok cégeinek adómilliárdjait viktorka hobbijára lehessen fordítani. De még az is lehet, hogy majd azok a győri üzletek nyithatnak ki vasárnaponként, akik a nyereségük egy részét önként és dalolva felajánlják a csapat megsegítésére. Én azt mondom, kell is segíteni azt a sok szorgalmas, tehetséges ,,profi” focistát, akik egy évben/hónapban keresnek annyit a nulla teljesítményükkel, mint amennyit a brókerügy károsultjai egy életen át spóroltak össze, hogy majd tudják segíteni a fidesz párttagkönyvvel nem rendelkező gyerekeiket abban, hogy ne kelljen más országban pénzt keresniük. Bár valószínűleg a külföldön megkeresett pénzük lenyúlásába sem Ausztriában, sem Németországban, sem Angliában nem aszisztálna az állam.

IMAG4160-1-1-760x428
http://444.hu/2015/03/21/nem-eleg-futballnagyhatalomnak-lenni-annak-is-kell-latszani/

Milyen szerencse, hogy Szombathely, nem áll olyan szarul anyagilag mint Győr, és a fideszes polgármester nyíltan szembe mer menni viktorkával akkor, amikor kő kemény tolják bele a több tíz milliónyi közpénzt az igen nagyon ,,profi” labdarúgásba. Persze, a győriek azért nem tudnak ilyen bőkezűek lenni, mert gyenge az iparuk, ráadásul nem spóroltak meg elég pénzt ISKOLABEZÁRÁSOKKAL, hogy aztán kellőképpen támogatni tudják a focit. Jó-jó, ne legyünk igazságtalanok, Szombathelyen legalább látszik a csapat eredményes szereplésén az önkormányzati támogatás. Ha annyival több szombathelyi szurkoló megy  imádkozni a templomba, mint ahányan bevásárolni mentek vasárnaponként, akkor talán nem esnek ki az NB 1-ből.

http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20140822-20-millio-forintos-tamogatast-ad-az-onkormanyzat-a-haladasnak.html

ÉS ÍME A ,,PROFI” MAGYAR FOCI A SZÁMOK TÜKRÉBEN:

16 csapat van a magyar elsőosztályú bajnokságban. Ha az Orbán-kormány annyira szigorú lenne ezekkel a klubokkal, mint a nagy élelmiszerláncokkal, akkor nem árulhatnának napi fogyasztási cikkeket, nem kapnának stadiont, nem léphetnének pályára hetente. A 16 NBI-es csapatból ugyanis csak kettő olyan van, amelyik két egymást követő évben (2012 és 2013) nem volt veszteséges: az MTK és az ebben az időszakban még másodosztályú Nyíregyháza.

A győri profi focit működtető kft. 2009 és 2013 között MINUSZ!!!!!!  1,6 milliárd forintos adózott eredményt ért el.

Beérkezett és felhasznált támogatások a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványban: 2012: 2,9 milliárd, 2013: 7,1 milliárd

http://444.hu/2015/03/18/milliardok-folynak-el-a-semmire-a-magyar-fociban/

https://www.youtube.com/watch?v=NSiJRg3xU4w

Az a baj, hogy meg is látszik rajtad!

http://vs.hu/sport/osszes/orban-harommilliobol-lehetett-ott-a-zurichi-aranylabda-galan-0321%23!s0

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*