Ha fideszes milliárdos vagy, büntetlenül lehetsz feledékeny

Ha szeretnél értesítést kapni új blogbejegyzés megjelenéséről, kövessél a blog Facebook oldalán

A DK feljelentést tett Matolcsy György MNB elnök és Gerhardt Ferenc alelnök ellen, mert azok a vagyonnyilatkozatukban nem tüntették fel az alapítványoktól kapott fizetésüket.

Az ügyészség parádésan oldotta meg a helyzetet.

Egyrészt elismerték, hogy

“az alapítványoktól származó jövedelem adóköteles jövedelem, ekként pedig a vagyonnyilatkozatban feltüntetendő, így a bűncselekmény objektív tényállási elemei, elkövetési magatartás, elkövetési tárgy megállapíthatóak, a feljelentett cselekmény tényállásszerű”

Ezek után viszont a hatóság érvelése váratlan fordulatot vett.

“a feljelentésből kitűnik, hogy a feljelentett személyek a tiszteletdíjjal közvetlen kapcsolatba nem kerültek, az összegek a tudatukban saját jövedelemként nem jelentek meg. Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna nem lehet. A szándékosság hiányában pedig a cselekmény nem bűncselekmény.”

via 444.hu

gyurika
,,Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna nem lehet.” PS: Én elhiszem

 Matolcsy Györgynek „elkölthető jövedelme az alapítványi tiszteletdíjakból nem származott”.

Szóval van akiknél ez úgy működik, hogyha valahonnan hivatalosan lóvé áll a házhoz, (1,2 MILLA/hó) de azt szabad akaratukból, és rendkívül becsülendő szociális érzékenységüktől vezérelten felajánlják egy nemes célra (azaz közpénzen jótékonykodnak) akkor az nem is az ő pénzük volt, mert nem sörözték el esténként a haverokkal, meg nem vettek belőle az asszonynak nercbundát (mármint ebből a pénzből nem).

Scrooge McDuck money swim_0

Azon már egy kicsit többet kellett gondolkodnom, mit jelenthet vajon, hogy valaki nem kerül közvetlen fizikai kapcsolatba a tiszteletdíjával. Talán erre szokták mondani, hogy ,,ízlések és pofonok”. Mindenesetre nagy szerencséjük, hogy nem a két kis kezükbe kapták KP-ben a lóvét, mert akkor az ügyészségnek még jobban meg kellett volna küzdenie a feljelentés elutasításával.

Azért jó látni, hogy a hatóságok, és a törvények szigora mindenkire ugyanúgy vonatkozik, nemtől, fajtól, értelmi színvonaltól, pozíciótól és pártállástól függetlenül.

Az is rendkívül ritka jelenség, hogy egy olyan szervezet tud kegyetlen szigorúsággal eljárni egy fontos ügyben, amely vezetőjének felesége bizalmi pozíciót tölt be a feljelentettek irányítása alatt, az is igaz, hogy meglehetősen megalázó összegű havi ötmilliós fizetésért.

Polt-Palásthy Mariann tavaly érkezett a jegybankhoz, mégpedig a személyzeti igazgatósághoz, eredetileg havi 2,3 milliót keresett. Most viszont előléptették személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatónak, így megduplázhatta fizetését.

via index.hu

POLTSTAT
atlatszo.hu

 Statisztikákat kértünk a Legfőbb Ügyészségtől a korrupciós bűncselekményekkel kapcsolatban a Polt megválasztása előtti és utáni időről, és nagyon érdekes adatokat kaptunk. A feljelentések száma felére-harmadára csökkent éves átlagban, az elutasításuk aránya viszont háromszorosára nőtt. Sőt, ha mégis indul nyomozás, azokat 2010 vége óta közel kétszer nagyobb arányban szüntetik meg, mint korábban.

atlatszo.hu : Polt Péter óta meredeken zuhan a politikai korrupciós ügyekben indított büntetőeljárások száma

Én csak azt nem értem, hogy ha ennyire feledékenyek a szegény fideszes politikusok, és rendre elfelejtenek néhány milliót, milliárdot (Mészáros Lőrinc a felcsúti zseni), lakást (Rogán Tóni) és hasonló bagatel tételeket feltüntetni a vagyonbevallásaikban, akkor miért nem jár nekik hivatalból a megfelelő kavinton adag?

Ami viszont érdekes, hogy amilyen feledékenyek a srácok az összelopkodott millióik, milliárdjaik terén, annyira nem szeretik látni, hogy mennyi szegény ember nyomorog az országban, valószínűleg azért sem, mert úgy elég nehéz elhitetni, hogy működik a Matolcsy-féle unortodox gazdasági csoda. Mivel a szorgalmat és a tehetséget nem osztották olyan bőkezűen a fidesz frakcióban mint az amnéziát, ezért a srácok úgy vágják át a magyar szegénység gordiuszi csomóját, hogy egyszerűen betiltják a szóhasználatban,

Szegénység helyett rászorultság, stadion helyett fedett sportlétesítmény az előírt szóhasználat az Emberi Erőforrások Minisztériumának dolgozói számára.

és törlik a statisztikákból

 Sokan politikai nyomást láttak a KSH döntése mögött, amikor bejelentették, nem adják ki többet a létminimumról szóló kiadványt, mert igazából nincs túl sok értelme. Pedig a mutató felett tényleg kicsit eljárt az idő, és még ha kínos is lehetett a kormánynak azt hallani, hogy az ország több mint harmada a létminimum alatt él, a statisztika megszűnésével nem csak a szegénység nem tűnik el, a szegénységet mutató mérőszámok sem. Más statisztikák szerint pedig szintén elég pocsék a helyzet.

11040178_889326364480239_8526290618343090519_n

 

2 thoughts on “Ha fideszes milliárdos vagy, büntetlenül lehetsz feledékeny”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*