Szombathely nem azt érdemli, hogy beáldozzák párt és magánérdekekért!

Mivel már hónapok óta nem tudok elfogadható magyarázatot adni azoknak a szombathelyi polgártársainknak, akik értetlenül állnak (velem együtt) az ellenzéki pártok Szombathely vonatkozásában összekínlódott balfaszkodásán, ez az egyetlen fórum maradt arra, hogy próbáljunk meg tiszta vizet önteni a pohárba amíg lehet, annak érdekében, hogy április 8.-án Szombathelyen ne egy csúfos ellenzéki vereséggel kelljen szembenéznünk!                                                                                                                                                                                                                            3 HETÜNK MARADT MINDERRE!!!

Az elmúlt években sok civil társammal együtt próbáltunk tenni azért, hogy az állampárt helytartói ne tudják teljesen felszámolni helyben a demokráciát, melynek eredményeként Szombathelyen egy rendkívüli erős civil ellenzéki közösség kovácsolódott össze, akiknek most a feje fölött osztozkodnak a pártok országos vezetői, legkevésbé sem a szombathelyiek érdekeit szem előtt tartva!

Hogy lássátok miért voltam kénytelen megírni ezt a bejegyzést, röviden összefoglalom, hogy az elmúlt napokban mit sikerült produkálnia az ellenzéknek:

A nyugat.hu-n március 7.-én megjelent cikkből megtudhattuk, hogy a jelek szerint az LMP-s Németh Ákos lesz a baloldal jelöltje Szombathelyen:

Kedden írtunk arról, hogy körvonalazódik az együttműködés az MSZP-Párbeszéd és az LMP között, és ennek egyik következménye lehet, hogy Szombathelyen Németh Ákos javára lép vissza az MSZP-Párbeszéd jelöltje, a jelenleg városi képviselő Nemény András. Akinek egyébként van esélyemandátumszerzésre pártja országos listájáról, és ha valóban összefognak az LMP-vel, ez az esély csak nő.

A két párt kedden estig egyeztetett, konkrétum nincs, de konkrét tervek vannak. Az LMP elsősorban Szekszárdon, Hadházy Ákos körzetében és Szombathelyen szeretné, ha a szocialisták visszalépnének a javukra, cserébe Kunhalmi Ágnes budapesti körzetében és Nyíregyházán tennének hasonló gesztust az MSZP-nek.

Ezt ugye nem mondjátok komolyan, hogy olyan, még politikusnak sem nevezhető bohócokért alkudoztok az egyik legerősebb ellenzéki város felett, akik kiröhögik saját magukat a sajtótájékoztatón, de azt sem gondolom, hogy előfeltétel lenne egy oktatással foglalkozó szakpolitikusnál, hogy beszédhibás legyen, hacsak nem a magyar logopédia sikereit akarjuk ezzel demonstrálni!

A március 10.-én kiadott LMP-s közleményből kiderült, hogy mégsem lép vissza Nemény András az LMP javára.

A március 12.-én megjelent cikk szerint Nemény András (MSZP-Párbeszéd) és Németh Ákos (LMP) egyetért, hogy egy esélyes ellenzéki jelölt kell Szombathelyen

Ugyanakkor a Jobbik országosan, Balassa Péter, szombathelyi jelöltjük pedig helyben jelentette ki, hogy a Jobbik mind a 106 választókerületben állított jelölteket és el is indítja őket.

Balassa rutinos focistaként azt már megtanulta a közgyűlésben, hogy ha kétkapura focizik, akkor sokkal nagyobb sansszal tud gólt rúgni, nem véletlenül tolta egy rakás ügyben a fidesz frakció szekerét, mint ahogy Jordán Tamás ügyében is ügyesen kihuzakodott a szavazással járó felelősség alól, semmibe véve ezzel több ezer szombathelyi akaratát.

Így aztán neki nem fog gondot okozni, hogy ,,elkötelezett” jobboldaliként ne álljon össze a ,,libsi-kommunistákkal” amivel gyakorlatilag megnyeri annak a fidesznek a körzetet, aki ellen olyan látványosan látszatkampányol (igazi díszpéldánya a magyar megélhetési politikusoknak)

Mivel a mai napon az a rendkívül szerencsés helyzet állt elő, hogy a Fő téren járt Szél Bernadett, ezért úgy éreztem kötelességem felvázolni neki a fenti helyzetet, amire bruttó 2 percben lehetőséget is kaptam tőle, ez úton is nagyon köszönöm!

Előkerült az összefogás kérdése is. Szél elmondta, hogy ők nyitottak mindenre, ha értékközösséget nem is tudnak vállalni a többi ellenzéki párttal, de sorsközösséget igen. Egyelőre arra várnak, hogy az MSZP és a Jobbik végre szóba álljanak egymással. Ők mindkét párt felé megtették a szükséges lépéseket.

Próbáltam gyorsan mondani, hogy semmi fontosat ne felejtsek ki, aminek a lényege az az udvarias kérés volt, amit a cikk címe próbál megfogalmazni.

Elmondtam azt is, hogy bár Ákos barátomat egy kikezdhetetlen jó embernek tartom, (együtt szerveztük annó az internetadó elleni tüntetést, és azóta is folyamatosan segítettük civilként egymást a közéletben)  sok Szombathelyivel együtt a legerősebb ellenzéki jelöltnek Nemény Andrást gondoljuk, mivel Szombathely mindig is erős MSZP-s város volt, András pedig egy gyakorlott politikus, szintén kikezdhetetlen múlttal. AZT MEG UGYE SENKI NEM FELTÉTELEZI, HOGY ANDRÁS A BIZTOS LISTÁS HELYÉÉRT CSERBENHAGYNÁ VÁROSUNKAT!!!! UGYE JÓL MONDOM ANDRÁS?!? Az LMP részéről pedig megbocsájthatatlan hiba lenne, előre tudva, beleszaladni egy óriási pofonba, még akkor is ha nem a saját, hanem Ákos és a Szombathelyiek farkával vernék a csalánt. Csak hát mi nem azért szívunk itt évek óta, hogy ölbe tett kézzel nézzük, ahogy mások megássák a sírunkat!

Mindezekért udvariasan megkértem Szél Bernadettet, hogy ne Szombathely kárára taktikázzanak országos szinten, és egyben kérem ugyanezt az MSZP-től is, még akkor is, hogy ha esetleg sokkal jobb üzlet lenne néhány öreg ittragadt kommunistának okos üzletet kötni az állampárttal, a jut is, marad is elv alapján, amiért se dolgozni, se kockáztatni nem kell!

A 444.hu március 13.-án megjelent cikkében írtak szerint a  Fidesz megüzente az MSZP-nek: eszetekbe ne jusson együttműködni a Jobbikkal

Ha a taktikázás mégis kifizetődőnek tűnne, akkor felhívnám az érintettek figyelmét arra, hogy amennyiben a fentiek szerint egy előre látható vereségbe lavirozzák bele a várost, azért a szombathelyiek az önkormányzati választásokon fogják megbüntetni őket!

Azt pedig senki ne felejtse el, hogy a szombathelyiek (országosan egyedüli vidéki városként!!) rendkívül tökös módon kiálltak az elmúlt években az állampárttal szemben, vállalva a tüntetéseken az arcukat és a véleményüket, így Szombathelyre senki nem mondhatja, hogy egy esetleges csúnya ellenzéki vereség nem a fentiekben részletezett taktikázás miatt következett be!

A körzetben rákérdeztek arra is, hogy az ottani szavazók inkább a kormány maradását vagy távozását szeretnék. 41 százalék szerint a kormányváltás jobb lenne, 37 százalék szerint jobb lenne a kormány maradása.

Mindezek ellenére bízom benne, hogy mielőbb kialakul az a végleges formáció, ami mögé a Szombathelyi ellenzék egy emberként fel tud állni velem együtt, és újra meg tudjuk mutatni az állampártnak, hogy EZ ITT SPÁRTA!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*