Apokalipszis MOST!

Néhány évvel ezelőtt minden valószínűség szerint paranoiásnak nevezett volna az átlagember, ha le mertem volna írni, hogy a mi generációnk a globális felmelegedésnek köszönhetően minden bizonnyal nem természetes halállal fog meghalni. Természetesen azt is tudom, hogy se nem trendi, se nem fancy komoly dolgokról írni, főleg olyanokról, ami megzavarja a gondtalanul szórakozni vágyók mindennapjait, amiért előre elnézést kérek! Tehát figyelem, A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA ALKALMAS GONDOLAT- ÉS KÉPSOROK KÖVETKEZNEK, aki továbbra is a homokba kívánja dugni a fejét az itt hagyja abba az olvasást!

Ha a világ nem lép valamit, az 1-2 fok csak a kezdet, és hamar eljutunk majd a 3,5 Celsius-fokos átlaghőmérséklet-emelkedésig, ami jelen pillanatban

AZ EMBERISÉG KIHALÁSÁT JELENTENÉ.

Az 1980-as évek elején az amerikai kormány tudósai azt jósolták, az évtized végére lesz perdöntő bizonyíték a felmelegedésre, de akkor már túl késő lesz a katasztrófa elkerülésére.

Talán az idei nyár volt az első, amikor nem csak hazánkban, hanem szerte Európában is egyértelművé vált, hogy amit látunk, az nem egy science fiction film, ami 1000 év múlva játszódik, hanem az apokalipszis most zajlik körülöttük valós időben.

Természetesen az emberek mindezen információk tudatában is szeretik eljátszani a hülyét, elhárítva magukról a felelősséget. Ezt örömmel használják ki az olyan primitív, populista politikusok, mint például a klímaváltozást tagadó Trump, aki részben ezzel tudta megnyerni a választásokat, elhitetve a kényelmes amerikaiakkal, hogy semmiről nem kell lemondaniuk ahhoz, hogy életben maradhassanak.

Az átlagember, mint ahogy én sem látom át a klímaváltozáshoz vezető folyamatokat, de a bőrömön érzem az égető nap erejét, látom szenvedni a növényeket, az erdőtüzeket, az eltűnő folyókat, tavakat, az olvadó gleccsereket-jégtakarót, haldokolni a korallzátonyokat és kipusztulni az esőerdőket.

 

párizsi éghajlatvédelmi egyezmény, vagy röviden csak párizsi egyezmény (franciáulAccord de Paris) egy, az Egyesült Nemzetek Éghajlatváltozási keretegyezménye (UNFCCC) tagjai által kötött egyezmény, amely az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérséklésévela globális felmelegedéshez történő alkalmazkodással, valamint annak pénzügyi következményeivel foglalkozik a 2020-as évtől. A megállapodást 195 ország képviselői tárgyalták a 2015-ös ENSZ klímaváltozási konferencián, majd a kongresszus december 12-én elfogadta azt.[3][4] 2017. augusztusáig 195 UNFCCC tagállam írta alá a megállapodást, melyek közül 178 lett tagja.

Az Özönvíz előtt című film egy összefoglaló a klímaváltozás okairól, hatásairól és lefolyásáról. Ha úgy gondolod, hogy Te is tenni szeretnél valamit azért, hogy ez az emberiség vesztét okozó folyamat ne gyorsuljon fel a maximális sebességére, tájékozódjál az alábbi oldalon: https://www.beforetheflood.com/

A film végén megfogalmazódnak azok a kis feladatok, amiket egyenként tehetünk a bolygónk megmentéséért, nem utolsó sorban azt, hogy OLYAN POLITIKUSOKRA SZAVAZUNK VILÁGSZERTE, AKIK HAJLANDÓAK TENNI A KLÍMAVÁLTOZÁS ELLEN, ÉS NEM CSAK A GAZDASÁGI PROFITOT ÉS A DEMAGÓGIÁT HELYEZIK ELŐTÉRBE!

Ha az a típusú ember vagy, aki azért nem megy el szavazni, mert szerinted a Te szavazatod úgysem számít, és azért nem gyűjtöd szelektíven a szemetet, mert egy palack nem okozhat klímaváltozást, akkor további szép, kényelmes életet kívánok Neked, de azért a 100 faktoros naptejet ne felejtsd otthon!

Aki nem érti, kérdezze meg Tibi atyát! Dicsértessék!

A klímaváltozás tudományos okaival kapcsolatban a fentiek alapján meglehetősen jól képbe lehet kerülni, azonban elgondolkodtató, hogy ha az emberiség több ezer éven keresztül boldogan tudott élni ezen a gyönyörű bolygón, mégis hogyan sikerült fél évszázad alatt teljesen tönkretennünk? A válasz viszonylat egyszerű: AZ OKA AZ EMBERI KAPZSISÁG ÉS HATALOMVÁGY. A kérdés már csak az maradt, hogy az özönvíz előtt hányan férünk majd fel Noé bárkájára?

A világ már több mint 40 éve száguld a szakadék felé, és fokozatosan nagyobb sebességre kapcsol az egyre durvább intő jelek ellenére is. Gyakorlatilag leképezi egy kő kemény drogos buli látképét, annyi különbséggel, hogy ITT CSAK A MÁSVILÁGON LESZ AFTER PARTY!

4 hozzászólás “Apokalipszis MOST!” bejegyzéshez

  1. Az emberiség már oly sok mindenhez alkalmazkodott. Egy darabig megoldjuk ezt is. Amúgy Magyarország szerintem kiváltképp szerencsés helyen van. Mondom ezt úgy, hogy szelektíven gyűjtöm a szemetet, lehetőség szerint tömegközlekedést használok.

  2. Gyűjthetek én szelektíven néhány pillepalackot, de ugyan mit érsz vele? Miért nem merül fel, az hogy ne gyárthassák a globálok. Mindjárt nem lenne egy darab sem. Jaa ezt nem lehet még csak leírni sem? Ez fel sem vetülhet? Miért? Nem az okozatot kell kezelgetni, hanem a tényleges okot kell felderíteni és intézkedni. Jaa ők uralják a világot, ezért aztán nem lehet, még csak beszélni sem róla, de akkor ne sírjunk! A jobb sörösüvegeket visszaváltják. Vissza is viszik a zemberek. Régen akkor kaptál tejet, ha vitted a tejesüveget. A megoldás ilyesmi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*