Ne tanuljál fiam, menjél inkább politikusnak!

Az önkormányzati választásokon nem csak Szombathelyen, hanem az egész országban az volt az alapvető kérdés, hogy ki lehet-e mozdítani a NER bebetonozottnak tűnő rendszerét.  Akik évek óta egy demokratikus jogállamban szerettek volna élni, joggal remélték, hogy ez nem csupán álom, hanem elérhető cél lehet, hiszen az elmút időszakban egyértelműen lehetett látni, hogy az embereknek elegük van a gyűlöletkeltésből, és abból, hogy egy autokrata, fejük felett folyamatosan átnyúló, korrupt hatalom uralkodik. Magam részéről nem voltak túlzottan nagy illúzióim azzal kapcsolatban, hogy ha Szombathelyen sikerül is leváltani a Fideszt, vajon egy merőben más hozzáállást fogunk-e látni az új városvezetés részéről, mivel sajnálatos módon volt alkalmam megismerni a magukat demokratának valló ellenzéki politikusokat, és megtapasztalni, hogyan állnak hozzá az egyesületi bőrbe bujtatott pártemberek azokhoz a civilekhez, akiknek vannak elvei és nem pártkatonák módjára, odavetett koncokért akarnak részt venni a közéletben. Ahogy szokták mondani, amikor az érdekeik úgy diktálták, az sem volt igaz amit kérdeztek (tisztelet a szűk kivételnek!).

A választásokon győzött az ellenzék, az alakuló közgyűlésen semmi meglepő nem történt, szokás szerint MINDKÉT OLDALRÓL beültették a szeretőket, családtagokat, elvtársakat a bizottságokba, kit-kit érdekérvényesítő képessége szerint, ami eddig is bevett gyakorlat volt, különben mi a francnak keccsöltek volna egy éven keresztül. Szóval aki várta a változást, azt várhatta továbbra is, mert eddig ezek ugyanazok.

Ahogyan 40 évvel ezelőtt is már voltak nehéz idők
de a Kondratyev-féle ciklusokkal sohasem törődtek ők
Mer’ az erősek mindig úgy érzik, hogy csalhatatlanok
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok
Mikor az entrópia emelkedik és mindent felkavar
A szolgálatok beindulnak, hogy ne legyen túl nagy a zaj
S kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok
Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok
Lassan kihull a memóriákból az egyéni tapasztalat
És átírja a központból kiküldött új adat
S jönnek a minden rendszerhez alkalmazkodók
Édesapám, csak

Azonban a ,,nagyágyúk” élete sajnos nem ilyen egyszerű mint a sorkatonáké, tanácsnoki pozícióból és alpolgármesteriből is csak hármat lehet megcsapolni a város kasszájából, ami havonta összesen több mint 5 millió forintjába kerül az adófizetőknek + bizottsági tiszteletdíjak, hogy ne haljanak éhen szegények. Na ezekért a pozíciókért már érdemes gerincet hajlítani, hiszen a versenyszférában 5 éven keresztül megszakadni ugyanezért a pénzért szabadságolás és felelősség nélkül sajnos nem lehet. (Ugye Ti sem hallottatok olyan polgármesterről, alpolgármesterről vagy tanácsnokról aki nem megfelelően látta el a  munkáját és kártérítést kellett fizetnie?)

Szombathelyen Molnár Miklós az a politikus, akinek azért kellene szobrot állítani, mivel rajta kívül az egész kettészakadt országban nics mégegy, aki mindegyik ciklusban a húsosfazék mellett tudott maradni, ami szinte utánozhatatlan teljesítménynek minősül. Nem lesz viszont egyszerű dolga a szobrásznak, mivel a szobor stabilizálását gerinc nélkül kell majd megoldania. Ahogy Bródy énekli: ,,S jönnek a minden rendszerhez alkalmazkodók”  Milyen szépen fogalmaz a művész, nálunk falun az ilyeneket simán köpönyegforgatóknak hívják. Ráadásul mindezt egy olyan ,,civil egyesület” hátán, ami jobb esetben 4 évente mutatja meg magát, legutóbb azzal, hogy Molnár a hozzájárulásuk nélkül jó szokása szerint átnyúlt a fejük felett. Jó reggelt Pro Savaria!:

„A Pro Savaria Egyesület alulírott tagjai tájékoztatják a Tisztelt Választópolgárokat, hogy Molnár Miklós által a Választási Bizottsághoz az egyesület nevében benyújtott és a médiában megjelent egyéni képviselői listát és a kompenzációs listát az egyesület közgyűlése és tagjai nem szavazták meg, azt nem hagyták jóvá, ezekkel nem értünk egyet” – így kezdődik az a lapunk birtokába került szeptember 10-ei keltezésű nyílt levél, amelyet a Pro Savaria Egyesület 11 tagja írt alá. Az aláírók között van dr. Kovács Lajos szülész-nőgyógyász”

Szóval Molnár hozzásegítette a baloldalt a győzelemhez, amiért jutalom jár. De a srácok sem hülyék ám! Túl jól ismerik Molnárt ahhoz, hogy beültessék az alpolgármesteri székbe, nehogy legközelebb őrájuk gyujtsa a házat. Mondhatnánk úgy is, hogy amikor Molnár feltette a kérdést, hogy mit szeretne: A: alpolgármester lenni, akkor a srácok egyből rávágták, hogy BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB: A B pedíg csak a Vasi Víz vezérigazgatói pozíciója lehetett csak, mivel az hozza a legtöbbet a konyhára, 1,3 milla/hó. Azért már Molnárnak is érdemes lehajolnia. Az már más kérdés, hogy vajon betöltheti-e ezt a pozíciót a jogszabályi előírások szerint, vagy sem? Aki kíváncsi rá, itt elolvashatja és eldöntheti:

ITT AZ IDEJE, TISZTA VIZET ÖNTENI A POHÁRBA! Címzettek:Dr. Nemény András polgármesterpolgarmester@…

Közzétette: Dr Szendrő-Németh Tamás blogja – 2019. november 15., péntek

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal állásfoglalásában egyértelműen megírták az alábbiakat: ,,Fentiek alapján mind a cégvezetőknek, mind a helyetteseiknek egyaránt rendelkezniük kell a víziközmű –szolgáltatói engedély kiadásának időpontjában, és azt követően az engedély hatálya alatt folyamatosan az előírt 5 éves víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalattal.”

A fenti posztom után természetesen közellenséggé váltam a demokratikus:) baloldalon, mivel szerintük a fidesz szekerét tolom azzal, hogy fel mertem emelni a szavam egy kézivezérelt, jogilag aggályos pártpolitikai pozíció osztással szemben. Tudom,  régi hibám, hogy sose voltam elég képzett ideológiailag, pedig én igyekszem tanulni és fejlődni! Csak azt nem értem, hogy ha az ellenzék a választások előtt átláthatóságot, korrupció és mutyimentességet, az uram-bátyám viszonyok megszüntetését ígérte, na meg természetesen a jogszerűséget, akkor biztosan félreértettem valamit amikor azt gondoltam, hogy ezt független civélként akár majd én is számonkérhetem rajtuk?

Bár most, hogy felsoroltam mindezeket, mintha figyelmen kívül hagyott volna a szombathelyi Ex ellenzék egy fontos MOMENTUMOT! Íme Orosz Annának a momentum politikusának a nyilatkozata:

Basszus kezdem elveszíteni a fonalat! Szombathelyen nem rombolja a teljes ellenzék hitelességét, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi fidesz aztán mszp vagy Éljen Szombathely vagy tűz közeli politikust bíz meg az önkormányzat legnagyobb cégének a vezetésével? Vagy lehet hogy az a különbség a kettő között, hogy Czeglédy nyert kb 100 pert a Fidesz ellen, és korábban is ugyanennek az ügyfélkörnek dolgozott ugyanilyen területen, Molnár meg egy napot sem dolgozott közműcégnél vezető pozícióban, viszont van egy közismert referenciája: a Styl!?! SZÓLJATOK, HA ROSSZUL FIGYELEK! Az is igaz, hogy Czeglédy közben lenyilatkozta, hogy érti az emósok, vagy hogy hívják őket problémáját, és a két hónap után ő is nyílt pályázat keretében szeretne indulni a munkáért. Ahogy én ismerem Molnárt, ő is biztosan ilyen korrekt mint Czeglédy, csak Neményék nem engedték neki felajánlani, hogy ő is tiszta versenyhelyzetben induljon egy nyílt pályázaton az igazgatói székért.

Azt is kommentelgetik ahogy olvasom, hogy valakik félnek, hogy ha a jelenlegi vezetőt lecserélik és Molnár lesz az igazgató, akkor majd minden kiderül! Tényleg? A Stylnél is minden kiderült? Hadd kérdezzem meg : KI MONDTA, HOGY NE LEGYEN NYILVÁNOSAN MEGPÁLYÁZTATVA AZ ÁLLÁS? MOLNÁRON KIVÜL NINCSEN OLYAN SZAKMAILAG ALKALMAS EMBERE A BALOLDALNAK AKINEK MÉG KÖZMŰVES SZAKMAI GYAKORLATA IS VAN?  Na csak azért kérdezem, mert akkor még az emósoknak se kellene szembe köpniük magukat, hogy Molnár esetében már nem olyan nagy demokraták mint Czeglédyében.

És amikor már majdnem elhitették velem, hogy akkor én most aztán mennyire tolom a Fidesz szekerét azzal, hogy ki mertem kérni egy állásfoglalást a hivataltól és az alapján feltettem a kérdéseimet a városvezetésnek, akkor kit látnak szemeim kúszni a Vasi Víz igazgatósága felé? Hát nem a jó öreg Huber kőszegi ex polgármester urat? Tudjátok, azt a nagy demokratát, aki úgy szavaztatta meg a háza melletti területnek parkolóvá való átminősítését a fideszes barátaival, hogy ő is igennel szavazott, de csak azért, mert ő nem elfogult saját magával szemben, mivel ő is szeretett volna ott parkolót! Látja? Nem látja? Na látja! Én azért Básthy elvtárs helyében gyártanék még a jó öreg Hubernek egy jó zsíros pozíciót a városházán, nehogy szegénynek még a végén el kelljen mennie dolgozni!

A Vasi Víz A BUKOTT POLGÁRMESTEREK ÉS ALPOLGÁRMESTEREK KIFIZETŐHELYE ?Amikor éppen baloldalról akarnak keresztre…

Közzétette: Dr Szendrő-Németh Tamás blogja – 2019. november 16., szombat

A fenti két történet alapján azért megkérdezném nagy tisztelettel: MI IS A KÜLÖNBSÉG AZ ELLENZÉKI SZOMBATHELYI VÁROSVEZETÉS ÉS A KŐSZEGI KORMÁNYPÁRTI VÁROSVEZETÉS KÁDERPOLITIKÁJA KÖZÖTT????????????????????????????????Amikor hazamennek mit mondanak a gyerekeiknek? Nem baj ha nem tanulsz jól fiam, majd belőled is politikus lesz? Vagy jobb esetben focista? Úgy tűnik, hogy akármilyen mutyit feszegetek, vagy az egyik, vagy a másik oldal cseszeget miatta. Az emberek meg úgyis azt mondják, hogy ez előzőek is ilyenek voltak, meg azok többet loptak……..

KEDVES MAGATOKAT DEMOKRATÁKNAK TARTÓ AKÁRKIK!  NEM LEHET EGÉSZEN VÉLETLENÜL, HOGY NEM VELEM VAN A BAJ, AMIKOR NEM AKAROK ELVTELENÜL SZEMET HUNYNI EGYETLEN OLDAL MUTYIJA FELETT SEM, ÉS EGY NORMÁLIS ORSZÁGBAN SZERETNÉK ÉLNI? Végezzétek a közpénzen jól megfizetett munkátokat a változatosság kedvéért korrekt módon, hogy az elkövetekező generációk számára a POLITIKUS kifejezés ne legyen egyenlő a korrupt, dologtalan, elvtelen emberével!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*