Amikor a városi tánácsnok besétál 100 szombathelyi előtt a rendezvényre, avagy: A Styl-us maga az ember!

Mit szólnál, ha egy standup rendezvény előtt, a 3 fokos hidegben beállna eléd a 50 méteres sorba az egyik sztár városi elöljáró, majd telefonálgatás után a két haverjával besétálnának a kinnt várakozó kb 100 ember előtt (fele hölgy) a Sportházba? Te nem lennél kurva ideges? Mert én az voltam, és még most is az vagyok! Írok pár sort bevezetésnek, hátha úgy jobban megértitek a helyi piti ,,hatalom” igazi természetét.

George Orwell Állatfarm című művéből az egyik kedvenc idézetem: ,,MINDEN ÁLLAT EGYENLŐ, DE EGYES ÁLLATOK EGYENLŐBBEK A TÖBBINÉL!

Legutóbbi blogbejegyzésemben az elmúlt időszak történéseit foglaltam össze, amiben a helyi politikai koncon való osztozkodás került terítékre, aminek az egyik főszereplője a sokak által kedvelt Molnár Miklós volt.

Állítólag én sem kedvelem Molnárt, és ha belegondolok, ezzel az állítással nagyon nem is tudok vitatkozni, mivel a politikusoknál jobban nem nagyon utálok senkit -tisztelet a nagyon szűk kivételnek- de ha visszaolvasom a 10 évvel ezelőtti mondataimat, akkor csak annyit tudok mondani: se ő, se én nem változtunk semmit.

SZÉP ÜNNEPE A MAI A SZOMBATHELYI ,,JOGÁLLAMI DEMOKRÁCIÁNAK"Igazából nem történt semmi különös, csak a szokásos erőből,…

Közzétette: Dr Szendrő-Németh Tamás blogja – 2019. december 17., kedd

Elnézve Molnár fejét, nem hagy nyugodni az az érzés, hogy valami miatt lehet, hogy ő sem kedvel engem, bár ha annyi emberrel nőtt azoknak a száma, akik kedvelnek, mint ahányan utálják Molnárt, akkor hatalmas robbanáson mehetett keresztül a népszerűségem:)

Na de nézzük csak ez a tegnap esti Bödőcs Tibor standup estet, hogyan mutatja meg a tanácsnok-vezérigazgató mindenki előtt, milyen elegánsan leküzdeni egy száz fős sort a városházi kapcsolatokkal.

Miklósunk lazán beállt elém kettővel két haverja mellé, -az egyik szombathelyi intézményvezető volt amúgy- , és elkezdett velük dumálgatni. Ismerve a sztárt, száz százalékig biztos voltam benne, hogy ha valaki, akkor ő nem az az ember, aki végig fog állni egy ekkora sort. Hogy miért? Mert ő a VALAKI, ő az aki Falco, SZKK meccseken clubsállal a nyakában ordibál, szerepel, mutogatja magát. Erre a típusra szokták mondani, hogy biztosan azért jár nagy autóval mert……… Már éppen azon voltam, hogy szólok neki, hogy nincs-e kedve hátratakarodni a sor végére, amikor izgága barátunk az önkéntesrendőri tettrekészségével kisietett a kör közepére, látványosan elkezdett telefonálni, majd visszasietett, és közölte a haverjaival, hogy az interneten vásárolt jegyek ellenőrzése miatt halad lassan a sor, a nyomtatott jegyesek bemehetnek, úgyhogy a KÉT HAVERJÁVAL BESÉTÁLTAK A HIDEGBEN VÁRAKOZÓ SZÁZ EMBER ELŐTT A SPORTHÁZBA. Vajon a Szombathelyi Szimfónikusok előadásaira is soron kívül szokott bejutni Molnár?

Már akkor is gyanús volt, hogy valószínűleg nem ez lehet az oka annak hogy lassan halad a sor, mivel vegyesen álltak az internetes és nyomtatott jegyesek, senki nem jött ki és nem szólt az embereknek, hogy két sor van, illetve a nyomtatott jegyesek előre mehetnek, sőt! Molnár tanácsnok vezérigazgató úr is csak a két jóbarátjának adta ezt a tanácsot, nem kiabálta el magát, hogy: hülyék nyomtatott jeggyel ne ácsorogjatok a hidegben, és LADIES FIRST jelmondattal se tessékelte be maga előtt a kinnt fasgyoskodó hölgyeket, és ugye az előtte álló nyomtatott jegyeseket se akarta maga elé engedni!

Tudom, bennem van a hiba, hiszen én igazat, még kérdezni sem hallottam Molnárt soha, így hülye fejemmel végigálltam a sort, aminek a végén csippantottak egyett az interneten vásárolt jegyem vonalkódjára, és már kész is voltunk, tehát a sor vegyesen ment be, egyszerűen csak a több száz ember aki az utolsó 15 percben érkezett, lépésben tudott bemenni. Na ezt nem akarta megvárni Molnár, lehet hogy azért mert ő úgy értelmezi az ELÖLJÁRÓ titulust, hogy neki joga van a többi kisember előtt járni, nem pedig vezetni őket.

Joggal kérdezhetitek, hogy ennek még annyi esze sincsen, hogy ugyanúgy, mint a többi városi potentát, a hátsó bejáraton menjen be??????????????????? Innen látszik hogy nem ismeritek Molnárt. Neki az kellett, hogy megmutathassa a haverjainak, hogy ő a VALAKI, és nagy ívben leszarta, hogy 100 szombathelyi látja, hogy besétál előttük a rendezvényre.

Bennt aztán látványosan rámköszönt, miközben ismerősökkel beszélgettem, mire megkérdeztem tőle hogy van? Nagyon jól, válaszolta a szokásos kényszeredett nevetgélésétől rángatózva. Arra azért kíváncsi lennék, hogy miközben hallgatta Bödőcsnek az autokrata, öntellt hatalmasokat gúnyoló poénjait, vajon kikre gondolhatott? Valószínűleg véletlenül sem egy köpönyegforgató fidesz, majd szoci bérenc tanácsnokra, aki a lufi egyesülete hátán minden ciklusban a húsosfazék közelébe tud kerülni, és aztán lazán besétál a szavazói előtt a rendezvényre. Az meg már csupán egy költői kérdés, hogy a gyerekeinek is ezt tanítja-e, hogy vannak az egyenlőek és az egyenlőbbek? És még egy költői: ha mindenki szemeláttára pofátlan módon átgázol másokon, akkor vajon amikor senki nem látja, mit szokott csinálni?

Mivel rendezvényen barátok előtt nem mondhattam neki, ezért most mondom:

HA MÉG EGYSZER BEÁLLSZ ELÉM A SORBA, ÉS ELŐRE POFÁTLANKODSZ, PUSZTÁN NEVELÉSI CÉLZATTAL FOGLAK BARÁTILAG, A KERESZTÉNYDEMOKRÁCIA JEGYÉBEN, A BUNKÓ HAVERJAIDDAL EGYÜTT VISSZARUGDALNI A SOR VÉGÉRE!

MERT TUDOD NÁLAM AZ EMBER NEM A TANÁCSNOK VEZÉRIGAZGATÓNÁL KEZDŐDIK, HANEM A GERINCESEKNÉL!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*